ШАХРАЙСТВО З ВАКЦИНУВАННЯМ ВІД COVID-19

25 Jan 2021 | Ukraine | 712 |
ШАХРАЙСТВО З ВАКЦИНУВАННЯМ ВІД COVID-19

ПОРОШЕНКО ПРОПОНУЄ ЗАПРОВАДИТИ КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ШАХРАЙСТВО З ВАКЦИНУВАННЯМ ВІД COVID-19

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко на Погоджувальній раді презентував стратегічний план боротьби з епідемією COVID-19. Політик, зокрема, переконаний: за шахрайські оборудки навколо коронавірусу має бути передбачена кримінальна відповідальність. Про це повідомляє пресслужба політсили.
"Мені б дуже хотілося, щоб зміст виступів у нас стосувався не лише цього поточного пленарного тижня, а й стратегії дій Верховної Ради в умовах викликів і криз, в яких опинилася Україна на весь 2021 рік", – наголосив Порошенко.

"Дещо пізніше ми мали жахливу ситуацію, коли погодилися на те, щоб сформувати антиковідний фонд, кошти були зібрані з місцевого самоврядування, з культури, з науки, лежали мертвим вантажем без того, щоб бути спрямованими на закупівлю тестів, вакцин, обладнання, кисню і обладнання ліжок", – нагадав п'ятий президент.

Порошенко зауважив, що Україна заплатила життями людей за злочинну бездіяльність влади.

"Рік тому нас проінформували про те, що країна має десятки мільйонів тестів, і це була брехня. Влада України фальсифікує статистику за рахунок обмеження тестів. Нещодавно отримана переписка між Офісом президента і МЗС, яка свідчить, що в травні минулого року Європейський Союз пропонував Україні взяти участь у фінансуванні шляхом невеликого внеску на закупівлю вакцин. І оскільки кошти потрібно було цій владі спрямовувати на "велике крадівництво" з відкатами, закупівля вакцин не була профінансована. Сьогодні Україна залишилася чи не єдина серед країн, де ще не почалася вакцинація", – зауважив Петро Порошенко.

Лідер "ЄС" запропонував стратегію подолання епідемії.

Лідер "Європейської солідарності" зауважив, що з урахуванням тих, хто вже перехворів і має антитіла, кількість громадян, які потребують першочергової вакцинації, скоротилась.

"Ми маємо до вересня завершити вакцинацію, і зараз уряд має забезпечити якомога швидше розпочати вакцинацію безпечними ліками", – наголошує Порошенко.

Крім того, повідомляється, що "Європейська солідарність" ініціює запровадження кримінальної відповідальності за шахрайство із вакцинуванням від COVID-19.

"Я твердо переконаний, що ми маємо зберегти транспарентність і запровадити кримінальну відповідальність за порушення черг – хто має вакцинуватися, починаючи виключно з груп ризику", – говорить Петро Порошенко.

Як відомо, лідер партії "Європейська солідарність" запропонував стратегію подолання наслідків пандемії, яка передбачає тотальне тестування, якісну діагностику, контрольовану самоізоляцію безсимптомних хворих, безкоштовне лікування в медзакладах і вакцинацію. "Європейська солідарність" вимагає також встановити державне регулювання цін на тести, медикаменти і вакцину від коронавірусу.5.ua