Кличко захворів на коронавірус

24 Oct 2020 | Ukraine | 428 |
Кличко захворів на коронавірус

Мер Києва Віталій Кличко захворів на коронавірус. Про це політик повідомив на своїх сторінках у соцмережах.

"Намагався берегтися. Враховуючи специфіку роботи, регулярно робив тести. Сьогоднішній, на жаль, - невтішний", - написав він у Facebook.

Віталій Кличко також повідомив, що наразі почувається добре, але піде на самоізоляцію і працюватиме з дому. А Киян закликав "не нехтувати правилами та не ігнорувати загрозу".

Мер Києва також шкодує, що "коронавірус підкрався в самий незручний момент", - завтра, у неділю, в Україні мають відбутися місцеві вибори.

"Робота мера під час пандемії, звичайно, передбачає постійний ризик", - написав мер Києва у Facebook

Раніше стало відомо про хворобу мера ще одного українського мільйонника - Харкова. Тамтешній міський голова Геннадій Кернес, який також балотується на посаду мера на цих виборах, захворів ще у середині вересня, а згодом його було доправлено на лікування до Німеччини. З того часу нової офіційної інформації про стан політика не надходило.

Київ та Харківська область стабільно очолюють список регіонів, де реєструють найбільшу кількість нових випадків коронавірусу.

Цього тижня президент Володимир Зеленський заявляв, що після подолання позначки 9,5 тисяч нових хворих на добу Україна може повернутись до суворих карантинних заходів.

Щоправда, пізніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов у парламенті назвав набагато більші цифри, після яких країна може бути змушена піти на локдаун - понад 11-13 тисяч.

Наприкінці тижня Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалам назвав нову цифру - 15 тисяч нових хворих на день. Але наголосив, що наразі країна не планує локдауну, адже це може зупинити економіку. UkrCanada