"Екіпажу аварійного літака дали дозвіл на посадку лише через хвилину": нова версія авікатастрофи біля Чугуєва

26 Sep 2020 | Ukraine | 424 |
"Екіпажу аварійного літака дали дозвіл на посадку лише через хвилину": нова версія авікатастрофи біля Чугуєва

В авіатрощі в Харківській області загинули 26 курсантів та офіцерів.

Причиною 

Опилюднено офіційний список загиблих в авіакатастрофі біля Чугуєва курсантів та офіцерів
падіння військового літака Ан-26Ш біля Чугуєва Харківської області могли стати несправність його двигуна, а також зволікання диспетчера летовища з посадкою аварійного повітряного судна.

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

"За наявною в мене інформацією, екіпажу аварійного літака дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. Причина такої довгої реакції пояснюється тим, что в той час на посадку йшов інший борт. А через хвилину літак розбився. При цьому, було відомо, що Ан-26 несправний. Правоохоронні органи мають ретельно відпрацювати саме цю версію", - написав Кучер у Facebook.

Правоохоронні органи саме про таку можливу детальну причину (про затримку в одну хвилину) не повідомляли. У Державному бюро розслідувань назвали 

ДБР розглядає чотири версії падіння літака Ан-26 біля Чугуєва у Харківській області
чотири загальні версії слідства:

катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;
катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем;
неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами;
неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше міністр оборони Андрій Таран розповів, що військовий літак здійснював навчальні польоти. Їх мало бути до десяти - до 15 хвилин кожен. Розпочали польоти близько 18:30 25 травня. Вони мали тривати до 23:00. Після кожної посадки літак перевіряли на справність. Близько 20:38 командир судна сказав диспетчеру, що виникли проблеми з роботою лівого двигуна. Технічні регламенти дозволяють посадити літак з іншим двигуном.

"Видимість була ясною. Вітер мінімальний. Пілот, майор Богдан Кишеня сотні разів робив захід на посадку на рідному для нього аеродромі. Через 8-9 хвилин командир корабля сказав диспетчеру, що готовий до посадки. Через хвилину-дві літак пропав з радарів, впав на землю і загорівся", - сказав міністр.

Причини авіакатастрофи визначать після розшифрування "чорних скриньок" з літака.

Нагадаємо, в цій авіакатастрофі загинули 26 курсантів та офіцерів. Вижила лише одна людина - курсант В’ячеслав Золочевський.  UkrCanada