До останньої хвилини рятувала життя пацієнтів

04 Feb 2021 | Ukraine | 653 |
До останньої хвилини рятувала життя пацієнтів

"До останньої хвилини рятувала життя пацієнтів": що відомо про загиблу в Запоріжжі 26-річну лікарку 

У пожежі в інфекційній лікарні Запоріжжя 

Загиблі перебували під апаратами ШВЛ: нові подробиці пожежі в реанімації для хворих з коронавірусом у Запоріжжі
загинули троє пацієнток та лікарка - 26-річна анестезіологиня Ольга Гліва. Молода лікарка була випускницею Запорізького медичного університету. У 2020 році закінчила інтернатуру та почала працювала в обласній інфекційній лікарні. 

Страшна трагедія у Запоріжжі: пожежа в обласній інфекційній лікарні обірвала життя чотирьох людей. Серед них – і нашої випускниці, лікарки-анестезіологині обласної інфекційної лікарні Ольги Сергіївни Гліви. Медицина була її покликанням: Ольга Сергіївна з відзнакою закінчила Запорізький державний медичний університет, блискуче навчалася в інтернатурі, яку закінчила у 2020 році. Попереду було ціле життя, яке молода лікарка-анестезіологиня планувала присвятити порятунку пацієнтів", - йдеться у повідомленні Запорізького державного медуніверситету.

Колектив навчального закладу висловив співчуття рідним і близьким.

"Ольга Сергіївна сповна виконала свою місію на цій Землі - до останньої своєї хвилини намагалася рятувати життя своїх пацієнтів. Колектив Запорізького державного медичного університету висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих і розділяє біль непоправної втрати", - зазначили в медуніверситеті.

Під повідомленням університету у соцмережі одногрупники Ольги Гліви та її знайомі висловили співчуття щодо її втрати та смерті пацієнтів:

Господи, яке горе! Царство небесне загиблим!

Царство небесне загиблим! За дівчинкою - плачу...

Щирі співчуття рідним!

Немає слів...

Співчуваю!

Загибла у пожежі в Запоріжжі Ольга Гліва любила природу, була життєрадісною і відкритою, а незадовго до смерті написала пророчий вірш. 

Нагадаємо, в реанімаційному боксі COVID-відділення загинули троє пацієнток та анестезіологиня. Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарці - 26. Всі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Попередня причина загибелі - отруєння чадним газом. tsn